Сучасні покупці квартир перестали обирати лише житло, для них важливо мати інфраструктуру та сервіс у житловому комплексі на рівні п’ятизіркового готелю. Таку думку висловив брокер агентства нерухомості RE/MAX Central Валерій Захаров під час професійної дискусії про інвестиції в нерухомість.

«Сьогодні людина обирає п’ятизірковий готель. Сучасний житловий комплекс повинен мати інфраструктуру п’ятизіркового готелю, де все знаходиться під рукою, де все комфортно. І це зовсім не схоже на те, як це було раніше», – зазначив він.

Також, за його словами, усіх покупців житла хвилює питання ком’юніті. «Увесь Захід уже давно живе за таким принципом – обираючи житло, там обирають сусідів. І ми також потроху прийшли до цього. Тому сьогодні усі девелопери акцентують увагу на цьому моменті. Тож найуспішніші комплекси – це ті, котрі мають достатній масштаб, аби створити певну тусовку. І люди вже готові за це переплачувати значні гроші. Мати ком’юніті та можливість впливати на всі процеси – це обов’язковий тренд сьогодення для житлових комплексів, які хочуть бути успішними», – зазначив Валерій Захаров.

Його позицію підтримала керівник представництва міжнародної компанії DC PRIVILEGE Ярослава Бояркіна. Вона розповіла, що один із найактуальніших трендів – це створення екосистеми для того, щоб покупці могли отримувати якісні послуги, мали доступ до певних сервісів, ряд знижок, доступ до єдиного інформаційного поля для взаємодії. «Ми вже звикли до особистих кабінетів і відчуваємо себе частиною чогось, коли маємо можливість висловити свою думку та вплинути на певні рішення», – пояснила вона принцип мислення сучасного споживача, на який варто звернути увагу девелоперам.

Дискусія відбулася завдяки юридичній компанії Olsten Partners, за підтримки журналу «Загородная недвижимость» та агентства нерухомості RE/MAX Central. Співорганізатором та ведучою стала Богдана Чернявська.

Нагадаємо, раніше експерти розповідали про проблеми ринку нерухомості в 2021 році та про те, що тепер гарна інфраструктура в ЖК важливіша за близькість житла до роботи.