Для сучасних мешканців міст найважливіше – це комфорт та задоволення від життя. Відповідно, під ці бажання споживачів і підлаштовуються девелопери. Про це розповів головний архітектор компанії Archimatika Дмитро Васильєв під час професійної дискусії про інвестиції в нерухомість, на якій провідні експерти ринку обговорили тренди та проблеми галузі в 2021 році.

Дмитро Васильєв, Архіматика
Дмитро Васильєв, Архіматика

«Щоб зрозуміти, чому люди хочуть чогось від житла, шукайте першопричину. А вона полягає в тому, що з’явився новий клас – «хомо урбанс», тобто людина міста. Водночас місто стало занадто складним, життя в ньому стало постійним доланням перешкод, хоча сучасні люди найбільше цінують комфорт і хочуть не боротись, а отримувати задоволення», – зазначив він.

За його словами, комфорт складається передусім зі зручності добирання в те чи інше місце та затрат часу.  «Уже ніхто не хоче навіть у магазин, спортзалу чи басейн далеко їздити. Всі хочуть мати зручності поруч із житлом. Тож зараз найактуальніший тренд – «Мій дім – мій готель». Якщо раніше готелі копіювали житло, то тепер усе навпаки – житло копіює готелі», – розповів Дмитро Васильєв під час дискусії.

Захід відбувся завдяки юридичній компанії Olsten Partners, за підтримки журналу «Загородная недвижимость» та агентства нерухомості RE/MAX Central. Співорганізатором та ведучою стала Богдана Чернявська.

Нагадаємо, раніше експерти розповідали про проблеми ринку нерухомості в 2021 році та про те, що тепер гарна інфраструктура в ЖК важливіша за близькість житла до роботи.