Продовжуємо серію публікацій про користь оренди будинку поза літнім сезоном. На черзі – розмова про фінансову сторону питання

Классический особняк в Пуще Сосновой

Як і в будь-якому сезонному бізнесі, ціни на оренду будинків залежать від пори року. Максимально високі ціни припадають на весняно-літній сезон. Виходить, що навесні асортимент нижче, а ціни – вище.

Навпаки, восени, коли спадає попит, знижуються і ціни. В умовах, коли бажаючих зняти будинок стає менше, власники готові йти на серйозні поступки, виходячи з того, що краще отримувати за будинок якусь плату, ніж ніякої. Більш того, якщо восени орендувати будинок на рік, можна домовитися з господарем про таких ставках, що річна оренда обійдеться набагато дорожче сезонної.

Власники будинків, для яких здача в оренду – це постійний бізнес, використовують різні фінансові інструменти, щоб компенсувати сезонність своєї справи. Наприклад, можуть попросити орендаря при укладенні договору заплатити не за перший і останній місяці, як зазвичай, а за перший і два останніх. Або інший варіант: можуть наполягати на укладенні договору не менш ніж на п’ять-шість місяців, не бажаючи здавати будинок тільки на один-три місяці. При цьому літні ставки оренди напевно будуть вище зимових, зазвичай приблизно на третину.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що позасезонна оренда будинку дозволяє краще зрозуміти заміський спосіб життя та пропонує більш широкий вибір об’єктів.