Продовжуємо серію публікацій про користь оренди будинку поза літнім сезоном. Сьогодні розповімо про те, які несподіванки можуть чекати на мешканців заміського будинку та чому тестувати життя за містом краще саме взимку.

Вишенки Золоче

Жити у власному будинку означає взяти особисто на себе всі турботи з догляду за ним. Якщо будинок розташований у котеджному селищі, то за громадською інфраструктурою (дорогами, спортмайданчиками, зонами відпочинку) буде стежити керуюча компанія. Але за власною прибудинковою територією доведеться доглядати орендарю. А це і регулярна стрижка газонів, і догляд за рослинами, і прибирання ділянки, і вивезення листя восени, і розчищення доріжок від снігу взимку. Безумовно, для виконання цих робіт можна і часто навіть правильно наймати персонал, але це – ще одна додаткова задача. Якщо ж мова йде про окремий приватний будинок, то займатись усіма цими питаннями доведеться в значно більшому масштабі.

У місті ми часто не замислюємося про такі речі, як розчищення снігу на прибудинковій території або зламаний насос для води. У власному ж домі доведеться вранці взяти в руки лопату і розчистити доріжку до гаража та виїзд з нього, а також самостійно пошукати майстра для ремонту насоса. Або, наприклад, на ділянці завівся кріт і псує газон. Це теж питання, яке доведеться вирішувати самостійно.

Городяни часто просто не здогадуються про те, що постійне обслуговування та перманентний ремонт – це природна складова життя в приватному будинку. Тому тест-драйв краще починати в період, який максимально покаже, якими можуть бути особливості проживання у власному будинку. Після цього можна буде прийняти зважене рішення: купувати власний будинок або продовжувати жити в міській квартирі та просто орендувати котедж на літній період. Можна порівняти це з уроками водіння: якщо навчитися їздити на механічній коробці передач, то з автоматичною проблем точно не виникне.

Попередні частини циклу ви можете почитати за цим і цим посиланнями.