Розпочинаємо серію публікацій про те, чому орендувати заміський будинок краще в зимовий період, ніж влітку

Дом в Коныке

Цього року літо закінчилося за графіком – наприкінці серпня. З ним закінчився і високий сезон оренди заміського житла. Адже зазвичай усі прагнуть зняти будинок саме на літній період, а потім повертаються жити в міські квартири. Однак все не так однозначно. У кількох публікаціях ми розповімо, чому не варто зосереджувати свою увагу лише на літньому сезоні та які преваги має позасезонна оренда заміського будинку.

Тестовий режим

Літо, тепло, зелені газони, яскраві квіти, солярій і купання в річці – таким уявляється заміське життя більшості городян. Тож є вже роками відпрацьований сценарій, яким користується чимало тих, хто хоче придбати власний будинок за містом. Спочатку люди орендують на весну та літо будинок у тій місцевості, до якої вони придивляються, живуть там, отримують задоволення, і потім приймають рішення про купівлю будинку. Ось тут їх і підстерігає несподіванка.

Ті, кому вдається навесні орендувати будинок на півроку, отримують від такої угоди емоційний максимум, після якого більш схильні до прийняття позитивного рішення про покупку власного будинку. І лише після того, як будинок стає власністю, приходить усвідомлення того, що він вимагає до себе більш поважного і ретельного ставлення, ніж міська квартира.

У цьому сенсі будинок схожий на мармур або натуральне дерево в обробці: за ними складніше доглядати, ніж за більш простими та невибагливими матеріалами на зразок плитки або ламінату. Але естетика цих матеріалів – незрівнянна. Так і приватний будинок: здається, що зусиль на догляд за ним потрібно трохи більше порівняно з квартирою, але натомість він віддає своїм мешканцям розкіш заміського життя.

Завдання потенційного покупця – не тільки знайти саме свій будинок, але і зрозуміти, чи підходить йому в принципі заміський спосіб життя. Щоб визначитися, недостатньо пожити в орендованому котеджі кілька літніх місяців. Набагато ефективніше орендувати його на рік і прожити в ньому всі чотири сезони, відчувши всі можливі нюанси, переваги й недоліки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про попит на заміську нерухомість у першій пловині 2021 року та продаж казкового маєтку в Романкові.