4 червня 2021 року в КВЦ «Парковий» пройде завершальний етап одразу чотирьох всеукраїнських конкурсів, де міжнародне журі визначить найбільш перспективні проекти українського дизайну та архітектури:

«Інтер’єр року» – конкурс дизайну інтер’єрів. Цього року буде проводитися 12 раз.

«Ukrainian Urban Awards» – конкурс урбаністики та міського дизайну. В ньому беруть участь архітектори та урбаністи з усієї країни.

«Real Market Awards» – конкурс на кращу комерційну нерухомість (житлові комплекси, торгівельно-розважальні центри, офісні будівлі, інноваційні екопроекти).

«Yellow project» – конкурс предметного дизайну.

Усі учасники отримають можливість вийти на міжнародний ринок та знайти інвесторів.

«Протягом останніх 5-6 років рівень дизайнерських навичок дуже швидко зростає. Рівень проектів не гірший, ніж в Європі. В Україні є дуже багато талановитих людей. Я справді так вважаю, бо в моєму офісі працює досить велика кількість українців», – зазначив головний дизайнер, архітектор та директор компанії MADMA urbanism+landscape, член міжнародного журі конкурсів, Хірокі Мацуура.

Мета конкурсів – не просто обрати найкращого дизайнера чи архітектора. Головне завдання – познайомити та налагодити контакт між архітекторами, дизайнерами та потенційними інвесторами. Адже щороку ці конкурс відвідують тисячі спеціалістів з усіх міст України, а також з Італії, Нідерландів, Франції, США та Японії.

«Сфера урбаністики в Україні розвивається дуже хаотично, процес співпраці між девелоперами, архітекторами та дизайнерами не налагоджений. Щоб виправити ситуацію, ми створили ці конкурси. Багато інвесторів знайшли у нас «того самого» дизайнера, а хороші спеціалісти – довгострокові прибуткові проекти» – розповідає голова оргкомітету конкурсів Ігор Парубський.

Крім оцінки робіт організатори підготували насичену програму: виступи та майстер-класи від 50 спікерів, презентація лідерів українського та світового ринку архітектури та дизайну, виставка робіт кращих виробників предметів інтер’єру. Всі ці заходи будуть проходити 4 червня в КВЦ «Парковий».

Переможців обирає журі, до якого входять експерти міжнародного класу:

–          Крістос Пассас – професор, викладач параметричного дизайну та урбаністики у Великобританії та Німеччині. – Хірокі Мацуура – головний дизайнер, архітектор та директор компанії MADMA urbanism+landscape.

–          Рене Санджерс – партнер-засновник та провідний архітектор голландської студії MASA architects.

–          Слава Балбек – автор дизайн-проектів відомих компаній, засновник архітектурної майстерні Balbek bureau та меблевого бренду Propro.

–          Сергій Махно – лауреат престижних міжнародних конкурсів, засновник київської студії українського дизайну, архітектури та кераміки Sergey Makhno Architects.

–          Олександр Попов – співзасновник компанії Archimatika, член журі всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

–          Микола Гулик – архітектор, дизайнер, скульптор, засновник студії Baraban Architecture crew.

Юліан Чаплінський – куратор конкурсу «Ukrainian urban awards», Головний архітектор Львова (2015-2019), заступник міністра з розвитку громад та територій (2019-2020).

Антон Коломєйцев – головний архітектор Львова.

А також переможці  конкурсів попередніх років Ольга Богданова та Дмитро Райфшнайдер.

Серед запрошених гостей – більше 10 000 архітекторів, дизайнерів, декораторів, урбаністів та девелоперів.

Програма конкурсів:

12.00 – 13.00 – прес-конференція членів міжнародного журі.

13.00 – 18.00 – майстер-класи від членів журі, панельні дискусії від провідних дизайнерів та архітекторів.

18.00 – 22.00 – концерт, церемонія нагородження конкурсів на головній сцені КВЦ «Парковий».

Захід буде проводитися за інформаційного партнерства журналу «High Life Загородная недвижимость».

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як у Києві з розмахом пройшла вітрильна HIGH LIFE Regatta 2021 та про енергоефективність як основний тренд заміського будівництва – тему, якою досконало володіє девелопер Дмитро Дячук.