Якби нове котеджне містечко SHELEST.home було людиною, то це був би вмиротворений художник, який на дозвіллі любить медитувати серед сосен або читати лірику біля річки, залишаючись один на один з природою. Це якщо коротко. Сьогодні розповімо вам більше про проект, який вже встиг закохати в себе багатьох

Shelest

МИСТЕЦТВО SLOW LIVING

Історія з пандемією змусила нас сповільнитися, сконцентруватися та нарешті навчитися жити в моменті. Концепція slow living, яка стала ідеологією котеджного містечка SHELEST.home — це те, що зараз актуально для кожного з нас. Те, що так важливо і так просто. Просто не поспішаючи повечеряти всією сім’єю на свіжому повітрі. Просто після роботи посидіти на пірсі, милуючись відображенням заходу сонця у воді. Просто відключити телефон і прогулятися, вдихаючи аромат хвої. Просто виспатися в тиші, забувши про будильник. Або просто не робити нічого.

Аби легше було нікуди не поспішати і розслабитися — до проекту включили дитячий садок, басейн, бар, ресторан, СПА комплекс і навіть креативний простір, де завжди можна сповільнитися і насолодитися картинами чи поезією.

СОНЯЧНА СТРУКТУРА

З висоти пташиного польоту територія SHELEST.home виглядає як три сонця. В сумі це 8 га або 47 котеджів з приватними територіями Таким чином структура містечка виглядає не просто так — завдяки їй авторам проекту вдалося забезпечити повну приватність території кожної сім’ї. Крім приватних територій, в комплекс входить і 4 га прибережної зони, де можна гуляти алеями або в лісі, засмагати на пляжі і пришвартувати яхту. Велика частина території тут пішохідна — в пріоритет поставили людину, а не машину.

Shelest

ДІАЛОГ ІЗ ПРИРОДОЮ

Спокій, архітектурна гармонія і тиша — це те, що помічаєш тут в першу чергу. Природа вже встановила тут свої правила, а сучасні котеджі тільки ненав’язливо вписалися в природний ландшафт лише доповнюючи, а не руйнуючи його. Про головний принцип проекту  — максимальне збереження природного рельєфу співавтор проекту Євген Леськів говорить так: «Ми зберегли ландшафт і розмістили будинки так, щоб не пошкодити дерева. Таким чином будинки перетворилися на єдиний простір з природою, при цьому зберігши свій функціонал».

Чисте повітря, спів птахів, стильна архітектура — речі безцінні. Коментуючи переваги проєкту, Євген каже: «Часто клієнти запитують про знижки на покупку. Я люблю спочатку пропонувати їм приїхати до нас, побачити цей арт-об’єкт, як ми називаємо SHELEST.home. Побачити цю природу. Побачити, як можна жити в гармонії і спокої. І тоді, ймовірно, питання про знижки замінить інтерес до термінів будівництва, інтер’єрів або варіантах оформлення своєї тераси».

ПРОСТОТА ТА ТЕХНОЛОГІЧНІСТЬ БУДИНКІВ

Скандинавський архітектурний стиль Хюгге базується на принципах екологічності, естетичності, функціональності і комфорту. Аскетичний мінімалізм в проектуванні з найменшим втручанням в природу  — те, що створило загальну стилістику SHELEST.home.

Лаконічний дизайн будинків говорить не лише про естетику, а й про близькість до природи, навіть всередині будинку. Панорамне скління в поєднанні з плоскими дахами створюють відчуття повного єднання з природою.

Серед плюсів архітектурних технологій — у всіх будинках вентильований фасад і мембранний дах, а це значить, що сприятливий клімат всередині створюється автоматично.

Вертикальний сад прямо біля будинку — ще одна важлива ідея творців проекту. «Фрукти, овочі, зелень і квіти можна вирощувати, використовуючи систему гідропоніки, а це значить, що без грунту і пестицидів», – розповідає Євген Леськів. Теплиці ізольовані від зовнішнього середовища і дуже прості у використанні.

ВАЖЛИВО ПРО ЛОКАЦІЮ

Біль людей, що віддали перевагу заміському життю  — це, очевидно, затори. Жителі SHELEST.home можуть похвалитися можливістю дістатися до будинку на човні, від моста Патона це в середньому 40 хвилин. На машині — близько 25 хвилин у вихідний день. А може бути і менше, бо сюди хочеться повернутися якомога швидше.

Нагадаємо, раніше архітектор, ландшафтний дизайнер і японіст Андрій Накорчевський розповідав про мистецтво створення японського саду.