Наручні годинники українського бренду Kleynod – бездоганний статусний подарунок собі чи партерам у бізнесі. Про історію бренду, співпрацю з органами вищої влади України та колаборацію з авіабудівним концерном Antonov нам розповів засновник Kleynod Олексій Золотарьов

Клейнод
Засновник Kleynod Олексій Золотарьов

Олексію, коли і з чого почалася історія бренду Kleynod?

1997 року я заснував Київський годинниковий завод. Як тоді, так і тепер ми – єдине в Україні підприємство з виготовлення наручних годинників. Бренд Kleynod з’явився 2002 року, адже ми розуміли, що гарна, гучна, промовиста назва – це вкрай важливо для розвитку годинникової справи. Знайти потрібне слово допоміг випадок: його підказав син моїх друзів, який тоді саме вивчав історію України в школі. Його ідея виявилася надзвичайно влучною, адже клейнод – це особливі знаки державної влади, символи влади гетьманів та президентів України.

За 18 років бренд Kleynod здобув собі гарне ім’я. Якими колекціями чи моделями ви пишаєтеся найбільше?

За весь час існування бренду ми випустили понад 150 моделей та понад 200 тисяч одиниць годинників. Перша спеціальна серія «Клейноди незалежності» вийшла 2006 року до 15-річчя незалежності України. Мотивом дизайну годинників став герб України – тризуб. У 2011 та 2016 роках ми випускали нові серії цієї колекції. А 2015 року випустили яскраву й модну колекцію  жіночих годинників «Вишиванка» (Embroidery). Усі ці годинники стали нашими флагманами, адже їх не тільки приємно носити, це ще й престижний подарунок для ділових партнерів в Україні і особливо за кордоном.

Хто є серед ваших замовників і чи виготовляєте ви годинники на замовлення?

Ми маємо чимало корпоративних клієнтів, серед яких і великі приватні підприємства, й органи державної влади – від Кабміну й Верховної Ради до Офісу Президента України, які дарують наші годинники згідно державних та дипломатичних протоколів. Звісно, ми виготовляємо й годинники на замовлення. Можемо злегка змінити дизайн наявних моделей або створити абсолютно індивідуальну річ виключно за бажанням замовника. Головне, що незалежно від того, чи це серійний, чи індивідуальний годинник, він завжди буде найвищої якості.

Над чим ви працюєте зараз?

2020 року у співпраці з відомим українським  авіаконцерном ми випустили колекцію Antonov, присвячену легендарним літакам «Антонов». Також маємо намір випустити оновлену серію годинників до 30-ї річниці незалежності України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про розкішний триповерховий пентхаус на Оболоні та робили великий огляд ринку котеджних містечок Київщини.