Ukrainian Urban Awards – конкурс, покликаний визначити кращі архітектурні проекти України, незалежно від форми, розміру та бюджету.

Мета конкурсу – підвищення стандартів у сфері архітектури України та розповсюдження передового досвіду, тенденцій та інновацій у будівництві, архітектурі та девелопменті.

Місія – покращення якості інфраструктури та середовища міст України.

Ukrainian Urban Awards матиме високу цінність для архітектурного суспільства, оскільки в його основу покладено експертне проведення конкурсу та жорсткі процедури відбору конкурсних проектів. В рамках реалізації даної місії оргкомітет Ukrainian Urban Awards взаємодіє з максимально широким колом професіоналів сфери: архітекторами, забудовниками, виробниками, представниками міністерства, та прагне до повної прозорості та об’єктивності всіх етапів голосування.

Участь в конкурсі Ukrainian Urban Awards відкрита для всіх архітекторів, архітектурних студій/бюро, а також компаній, що займаються будівництвом, міським плануванням і міським дизайном.
Подача робіт на конкурс завершується 15 травня 2018 року. Більш детальна інформація по конкурсу в кінці матеріалу.

Висококваліфіковане журі у складі найкращих архітекторів країни та світу оцінюватимуть досягнення міської нерухомості України та визначатимуть найкращі архітектурні проекти у наступних номінаціях.

Попередній склад членів журі конкурсу:

Всеукраїнський конкурс архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards
Массіміліано Фуксас

Засновник, головний архітектор Studio Fuksas. Почесний член American Institute of Architects та Royal Institute of British Architects. На рахунку архітектора такі знакові проекти, як Міжнародний аеропорт Shenzhen Bao’an у Китаї, конгрес-центр району EUR в Римі, Національний архівний центр Франції, Public Service Hall у Тбілісі, а також виставковий комплекс Rho Fiera, під скляними куполом якого проходить Міланський меблевий салон.

Всеукраїнський конкурс архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards
Тіна Собю

Чинний головний архітектор Копенгагена. Голова консультативної ради Школи архітектури Датської королівської академії образотворчих мистецтв (KADK).
Працюючи в якості практикуючого архітектора, Собю брала участь в розробці проекту кафе Exit – місця зустрічей колишніх ув’язнених, створила сад для дітей і підлітків при муніципалітеті Свендборг, бібліотеку і культурний центр в Тінгб’єрзі (Tingbjerg), а також працювала над транспортною стратегією північно-західної частини Копенгагена.

Всеукраїнський конкурс архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards
Вісенте Гуайарт

Головний архітектор Барселони 2011-2015. Співзасновник Інституту передової архітектури Каталонії (IAAC) Guallart Architects. Один з найбільш плідних архітекторів сучасності, що працюють в області створення розумних міст і відновлення міського середовища.

Всеукраїнський конкурс архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards
Крістос Пассас

Запрошений професор Dessau Institute of Architecture,провідний дизайнер, виконавчий директор студії Zaha Hadid Architects. Один з найвідоміших проектів архітектора в команді Zaha Hadid Architects – науковий центр Phaeno Science Centre в Німеччині. Серед його робіт дизайн будівлі 33-35 Hoxton Square в Лондоні, проект багатоцільового комплексу Beko Masterplan в Белграді, а також Eleftheria Square на Кіпрі.

Всеукраїнський конкурс архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards
Майкл Ройкінд

Запрошений професор Інституту сучасної архітектури Каталонії, Університету Пенсільванії та Школи дизайну Пенсільванії. Головний архітектор, засновник студії Rojkind Arquitectos. Запрошений професор Інституту Архітектури Південної КаліфорніїRojkind Arquitectos.

Всеукраїнський конкурс архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards
Маркус Аппенцеллер

Архітектор, співзасновник MLA+ Architecture. Керівник відділу урбаністики в Академії Архітектури АмстердамуMLA+ Architecture. Експерт з масштабних міських та архітектурних проектів у міжнародному контексті.


Оргкомітет конкурсу Ukrainian Urban Awards

Адреса: м. Київ, б-р Лесі Українки, 34, офіс 515
Тел.: +38 (044) 461-9128, +38 (067) 556 13 83

Сайт: ukrainianurbanawards.com
Е-мail: info@dom-i.kiev.ua